Bir 2007 IOF Projesi

Bir 2007 IOF projesi olan, Prof. Dr. Şansın
Tüzün'ün senaryosunu yazdığı ve Dr. Mustafa
Altıoklar'ın yönettiği Osteoporoz konulu
tanıtım filmi

Tanıtım filmini gör

Yaşlanan Kadın ve Ayna

Osteoporoz hasta Derneğinin, osteoporoza
bağlı kırıklara karşı farkındalığı arttırmaya
yönelik filmlerin ikincisi: Yaşlanan kadın ve
Ayna senaryosunu Prof.Dr. Şansın Tüzün'ün
yazdığı filmde Suna Selen oynadı

Tanıtım filmini gör

En iyi Booth (danışma yeri) Ödülü | 10 Mart 2023 Cuma

Osteoporoz Hasta Derneği (OHD) Uluslararası Osteoporoz Vakfı (İOF) tarafından her yıl düzenlenen Dünya Osteoporoz Kongresine katıldı. Osteoporoz konusunda Dünya’nın en önemli kongresi özelliğine sahip bu uluslararası toplantıda Ulusal Derneklerin tanıtım ve çalışmalarına yer verilmektedir. Derneğimizin etkinliğinde Osteoporoz konusunda Türkiye’nin her yerinde, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon kliniklerinde çalışan hekimlerimiz, 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günün’de beyaz tişört giyerek oluşturulan haritada yer almışlardır. Derneğimiz, 2017 yılında, bu etkinlik ile İtalya, Milano’da EN İYİ BOOTH ÖDÜLÜ’nü kazanmıştır.

...

OTAGO Güç ve Denge | 10 Mart 2023 Cuma

Düşme ve kırıktan korunmak için etkili bir ev programı hazırlandı

İstanbul Maratonuna OHD’nin katılımı | 10 Mart 2023 Cuma

Osteoporoz Hasta Derneği (OHD) adına, dernek başkanı Dr. Ülkü Akarırmak ve dernek yönetim kurulu üyesi Emre Kahyaoğlu, 6 Kasım 2022tarihinde, 44. İstanbul Maratonu, eski adıyla Avrasya maratonunun halk koşusuna katıldılar. İstanbul’un Uluslararası en önemli spor etkinliklerinden biri olan ve Dolmabahçe stadı önünde finiş yapılan maratonda Osteoporoz Hasta Derneği olarak bu etkinlikte hedefimiz yürüyüşün kemik sağlığına katkısını vurgulamaktı.

Yürüyüşün...

Eğitim Toplantıları düzenlenmiştir | 10 Mart 2023 Cuma

Osteoporoz konusunda eğitim, farkındalık yaratma, osteoporoz ve kırıktan korunma açısından önem taşımaktadır. Bu amaçla halk, osteoporoz hastaları ve hasta yakınları için bilgilendirme ve eğitim toplantıları, zaman zaman İstanbul ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenlendi. Sağlık çalışanlarının da özellikle osteoporozdan korunma konusunda bilgilendirilmesi hedeflendi.

Eğitim...

Sağlam Bir Evliliğe Sağlam Kemiklerle Adım Atılmalı... | 08 Ağustos 2012 Çarşamba

Osteoporoz (Kemik Erimesi) kemik yoğunluğunda azalma ve kalitesindeki bozulmaların sonucunda kırıklara eğilimin arttığı bir hastalıktır. Ancak osteoporoz sanıldığı gibi bir yaşlılık hastalığı değildir. Tam tersine, kemiklerimizin temeli henüz anne karnında atılır. Yani hamilelik döneminde annenin beslenme tarzı, aktivite durumu, sigara, kahve gibi lışkanlıkları doğacak çocuğun kemikleri üzerinde etkili olmaktadır.

DORUK KEMİK KÜTLESİ
O...

Osteporoz İlaçlarının Yazılımı İle İlgili Olarak “Osteoporoz Hasta Derneği’nin” Yaptığı İtiraz ve SGK'dan Gelen Yanıt | 08 Ağustos 2012 Çarşamba

SGK Başkanlığı, Ankara

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç Ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanı

Sn. Dr. Hanefi Gök

12.10.2009 tarihinde yayınlanarak, 19.10.2009 tarihinde yürürlüğe giren, “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği” doğrultusunda osteoporoz tedavisi alanında uygulanacak kararların bilimsel kriterler ve bilimsel görüşler gözetilmeden kısa vadeli ekonomik kaygılarla alındığını görmekteyiz. Aşağıdaki nedenlerle oste...

Derneğimizden Uluslararası Bir Haber | 08 Ağustos 2012 Çarşamba

Osteoporoz Hareketi veya "Osteoporosis Action’’ Uluslararası Osteoporoz Vakfı tarafından düzenli olarak yayınlanan bir dergidir.
Osteoporoz hastalarına ait haberlerin yayınlandığı bu dergide Osteoporoz Hasta Derneği'nin Sekreteri Prof.Dr. Şansın Tüzün’ün osteoporoza bağlı boy kısalmasının hasta takibindeki önemi üzerine yazdığı bir yazı 2008 yılında yer almıştır.
Yıllık boy ölçümü yapılması önemle önerilmektedir.

...
Osteoporoz Hasta Derneği Kemik Okulu | 08 Ağustos 2012 Çarşamba

Osteoporoz Hasta Derneği Kemik Okulu 

...

Copyright © 2012 Osteoporoz Hasta Derneği